D.N. Angel-recenzia

5. února 2009 v 13:56 | Kaede |  DN angel - recenzia
Táto legenda sa traduje už tristo rokov... Je to legenda o zlodejovi umenia s čiernymi krídlami. Nik nevie, odkiaľ sa prišiel, ale všetci vedia to, že na čo obráti svoju pozornosť, to aj získa. Ako roky plynuli, jeho existenciu sprevádzali rôzne dohady o tom, kto to asi môže byť. Nastal však zlom a bájny zlodej sa vytratil a štyridsať rokov ho nik nespozoroval. Bájny Dark Mousy však plánuje svoj veľkolepý návrat.


Daisuke Niwa je vcelku obyčajný štrnásťročný chlapec s bežnými pubertálnymi problémami. Chodí do školy a miluje svoju spolužiačku Harada Risu, ktorá však v spolužiakovi nevidí nič viac ako svojho najlepšieho kamaráta. Tak zdrvený Daisuke, momentálne v zlom psychickom stave, v ktorom sa mu dokola premieta najhoršia scéna jeho doterajšieho života, čo zapríčiní, že bude hodný dlhej opatery u jedného lekára (nebudem menovať, nech si každý doplní to, čo mu vyhovuje), má síce milujúcu matku a dedka, u ktorých si chudáčik myslel, že nájde útechu, avšak ešte nevie, čo ho čaká.




Vec sa má tak, že rodina ukrýva jedno obrovské tajomstvo, ktoré zabudli chudáčikovi Daisukemu spomenúť. Na čo by mu to spomínali, keď sa ho to osobne týka? Veď chlapec na to príde sám a úbožiatko potom vážne ostane na liekoch. Tajomstvo tkvie v tom, že mužský členovia rodiny Niwa sa po dovŕšení štrnásteho roku života dokážu premeniť na bájneho zlodeja umenia s čiernymi krídlami Darka Mousyho.

Najprv vám prednesiem svoj subjektívny názor na toto anime, objektivitu si odložím na neskôr. D.N.Angel ma chytilo za srdce už len samotnou myšlienkou, že ak je niečo predstavované ako zlo, neznamená to, že je to zlé a naopak. Čím si získalo prvé plus v mojom rebríčku, lebo s tým sa často u podobných tituloch nestretávame. Ďalšie plus, ktoré získalo, bolo v podaní úžasnej grafiky. Štýl kresby, akou je robené, patrí medzi moje obľúbené: špicaté vlasy, obrovské oči, typický anime štýl, no kto to nemá rád? Nielen grafikou, ale aj hudbou si získa srdce nejedného otaka, a to ma ďalšie plus. No a nejedno plus získava aj za vykreslenie postáv, pretože ma dokázali prekvapiť tým, ako sa niektoré postavy dokážu v určitých momentoch zachovať a takzvane "dospieť". Ak máte radi rôzne mýtické motívy, tu sa ich nabažíte dostatočne.









Teraz prejdem k objektivite, tak trochu laicky to poviem - prejdem k veciam, ktoré získavajú mínusy. V prvom rade dávam jedno mínus nadväznosti epizód na seba. Ak hľadáte silný dej, ktorý vám nedovolí odísť od obrazovky skôr, ako po zhliadnutí celej série, tak tu ho nehľadajte. Každá epizóda má iný dej, pričom v posledných piatich epizódach zistíte, o čo v celej sérii ide. Mne to osobne veľmi prekážalo. Vďaka tomu dávam ďalšie mínus záveru celej série. Autori, čo to malo byť? Snažili ste sa dať milióny informácií do dvoch dielov?! Ja osobne som bol zmetený! Moja snaha pohltiť čo najviac informácií, sa tu vyplatila, avšak moja myseľ sa po niekoľko násobnom zhliadnutí nevie rozhodnúť či to pochopila správne, čo sa mi nestáva často.

Charakteristika postáv:
Daisuke Niwa. Hlavná postava celej série. Obyčajný školopovinný chalan, ktorý tajne miluje svoju spolužiačku, Risu Haradu. Tá mu však oznámi, že v ňom vidí iba kamaráta, čo jeho hormónmi ostreľované srdiečko ťažko znáša. Tak pri každej príležitosti, keď pocíti príval lásky, zmení svoju podstatu na Darka (chudák, iní ľudia riešia problémy maximálne s akné :o)
Dark Mousy: Alter-bihounen-ego Daisukeho. Ide o legendami ošľahaného, dievčatami obletovaného, fantómového zlodeja umenia. Nik ho nikdy nechytil a každý si ho pamätá rovnako, ale už štyridsať rokov sa neukázal, tak sa na neho pomaly zabudlo, ale on sa vrátil...

With/Wizu: Daisukeho miláčik, má podobu malého zajačika s dlhým chvostom. Je veľmi užitočný, ako neskôr zistíte, tak Darkove čierne krídla sú práve on.
Satoshi Hiwatari: Ide viac-menej o toho zlého záporáka v sérii. Aspoň zo začiatku sa tak tvári, ako neskôr zistíte, išlo iba o predsudky. Nakoniec, aj tak zistí, čo je vo veci, a tak bude vcelku normálny.
Dievčatá si prídu na svoje, lebo medzi Daisukem a Satoshim bude zopár scén, kde to bude vyzerať, že jeden ten psychický nátlak naozaj nevydrží a vrhne sa tomu druhému okolo krku. Dokonca si užijete i jeden nevinný bozk, aj keď pôjde o dýchanie z úst do úst!

Krad: Alter-bishounen-ego Satoshiho. Už len s princípu nenávidí Darka. Akonáhle sa objaví, svet odrazu vie, že pôjde o dlhú bitku. Jeho túžbou je polapiť Darka a vziať mu jeho moc.
Rika a Risa Harada: Dvojčatá a najlepšie kamarátky Daisukeho. Spočiatku Rise Daisuke oznámil, že ju ľúbi, tá ho však odmietla. Risa je zamilovaná do Darka. Rika naopak, nič okrem kamarátstva k Daisukemu necíti, aspoň to si dlhú dobu myslela....
Aj keď D.N.Angel nie je najlepšia vec, akú som kedy videl, stále má v mojom srdci vyhradený poriadny kus miesta. Nezáleží na tom koľkokrát ste toto anime videli, pretože zakaždým vám poskytne niečo iné a neopakovateľné. Rozhodne odporúčam si to pozrieť.
Zdroj
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 HeOmi → SB ♥ HeOmi → SB ♥ | Web | 5. února 2009 v 14:28 | Reagovat

krásna razencia! :D

2 HeOmi → SB ♥ HeOmi → SB ♥ | Web | 5. února 2009 v 14:28 | Reagovat

rezencia

3 Kikkawa Kikkawa | Web | 5. února 2009 v 19:48 | Reagovat

Jéé možná se na to začnu dívat XD

4 Charlotte *SB* Charlotte *SB* | Web | 5. února 2009 v 20:54 | Reagovat

Ahoj SB, na blogu je jeden menší oznam, bola by som hrozne rada keby si si to prečítal/a a vyjadrila svoj hm... postoj(? XD) Sorry za takú reklamku, dúfam že to nezobereš zle xD

5 Kana Kana | Web | 6. února 2009 v 17:37 | Reagovat

Ta recenze je tááák dlouhá............ ale tááááák dobrá! :D :D Ještě jsem to neviděla, teprv se chystám. Takže vím, na co se připravit! :D

6 Paige - SB Paige - SB | Web | 6. února 2009 v 20:47 | Reagovat

Super recenzia

7 Charlotte *SB* Charlotte *SB* | Web | 6. února 2009 v 21:57 | Reagovat

Inaq to anime je úplsne super, mám ho rada aj recnzia je fajna :)

8 Sui Nami (スィナミ) Sui Nami (スィナミ) | Web | 6. února 2009 v 22:10 | Reagovat

to musím někdy pozeriat^_____^

9 Saky ◘ twoe eSBéčko ◘ Loobim Ťa ◘ Saky ◘ twoe eSBéčko ◘ Loobim Ťa ◘ | Web | 7. února 2009 v 16:03 | Reagovat

vyzeraa to dost zaujiimawo.. ale kukat to nebudem:D

10 中島 Nakashima sb♥který tě loWujee♥ 中島 Nakashima sb♥který tě loWujee♥ | Web | 7. února 2009 v 20:14 | Reagovat

Sůůpr

11 Aemi Aemi | Web | 9. února 2009 v 16:42 | Reagovat

ahoj.... tak som zverejnila tretiu časť poviedky..dávam ti vedieť.. hádam sa bude páčiť aj táto časť a dalsiu plánujem zverejniť už asi tiež tento týždeň =)))

ináč.sa mi páči tvoj design XD

a tá recenzia je tiež fajná..hmm..zaujimave anime

12 Mia.sweet - Tvoje SB :o)) Mia.sweet - Tvoje SB :o)) | Web | 9. února 2009 v 17:07 | Reagovat

Moc pěkný ...

13 HeOmi → SB ♥ HeOmi → SB ♥ | Web | 14. února 2009 v 10:07 | Reagovat

dôležité oznamko na blogu...

14 Sandi  tvoje ♥♥eSBéé ktoré ťa velmi lúbi♥♥♥ Sandi tvoje ♥♥eSBéé ktoré ťa velmi lúbi♥♥♥ | Web | 14. února 2009 v 12:59 | Reagovat

na blogu mám koniec triedenia SB

15 Sandi  tvoje ♥♥eSBéé ktoré ťa velmi lúbi♥♥♥ Sandi tvoje ♥♥eSBéé ktoré ťa velmi lúbi♥♥♥ | Web | 14. února 2009 v 16:44 | Reagovat

Kdo dostane tento dopis, nechť políbí toho, koho má rád. Podívej se na tento dopis, byl vyslán Tobě pro štěstí. Originál je uložen u ženy z Anglie a obletěl celý svět 9 krát. Nyní bylo štěstí vysláno Tobě. Obdržíš štěstí do několika dnů po obdržení tohoto dopisu, ale musíš ho poslat lidem, o kterých si myslíš, že štěstí potřebují a Ty jim ho přeješ. Neposílej žádné peníze, protože štěstí se nedá koupit. Odesílání tohoto dopisu nezdržuj, protože musí opustit Tvoje ruce do 96 hodin. Voják Ralf obdržel po odeslání 20-ti kopií 7 milionů dolarů. Paní Dosová poprosila sekretářku, aby jí udělala 20 kopií a za několik dnů vyhrála 20 tisíc dolarů. Jana Dolanová dostala tento dopis a ve 20-ti kopiích ho nechala udělat, ale zapomněla je poslat. Ztratila práci, ale když kopie opožděně odeslala, získala ještě lepší práci než měla. Pavel Bura dopis vyhodil a za několik dnů zemřel. Přerušil řetězec a nevěřil v jeho moc. Proto prosím odešli tento dopis ve 20 kopiích a uvidíš, co se stane po 4 dnech. Tento řetězec pochází z Venezuely a byl vyslán Tobě. Byl psán Linetem Doudem, misionářem z J. Ameriky. Kopii tohoto dopisu musí obdržet celý svět. Po několika dnech se dočkáš překvapení. Je to pravda! Když nevěříš pověrám, dávej pozor, co se stane po 4 dnech. Tak hodně štěstí

16 MiOmi → SB♥ MiOmi → SB♥ | E-mail | Web | 15. února 2009 v 18:34 | Reagovat

Na mojom blogu máš oneskorený darcek k valentínu xD

17 elishka05.... tvoje eSBénko ♥_♥ elishka05.... tvoje eSBénko ♥_♥ | Web | 16. února 2009 v 16:09 | Reagovat

DNAngel je moc hezký anime :) jinak ta recenze taky super ;)

18 Aemi Aemi | Web | 16. února 2009 v 19:24 | Reagovat

ejj..ta ty si tu už asi dlho enbola..čoo?? hehe.noo ta ja že idem nečo ti okmentiť a dať evdieť že nový diel poviedky je na svete..ta že hádam to skukneš. =))))))ň..ako vždy.budem nesmierne rada.hehehhehe...noo. tak zatial papa= D hádam sa ti nič nestalo =D

19 Ami-chan ^ o ^ Ami-chan ^ o ^ | E-mail | Web | 18. února 2009 v 11:35 | Reagovat

uwaaaaa... kawaii blog mas ^ o ^

20 Sui Nami | スィナミ Sui Nami | スィナミ | Web | 20. února 2009 v 11:00 | Reagovat

to neznám ae mám na to spadeno:)

21 Saky ◘ twoe eSBéčko ◘ Loobim Ťa ◘ Saky ◘ twoe eSBéčko ◘ Loobim Ťa ◘ | Web | 20. února 2009 v 16:42 | Reagovat

awojky.. chcela som len oznamit ze mam na blogu triedenie SB,, .)

22 中島 Nakashima sb♥který tě loWujee♥ 中島 Nakashima sb♥který tě loWujee♥ | Web | 20. února 2009 v 17:37 | Reagovat

ahojky už jsem zpáátky + byla jsem na lyžáku xDxD

23 Kelly.............(:)(:)(Loving SB)(:)(:) Kelly.............(:)(:)(Loving SB)(:)(:) | Web | 21. února 2009 v 15:11 | Reagovat

Tvůj blog je něco tak krásného!Tvůj blog je jeden z nejlepších!Mám ráda tvůj blog a nikdy tě neopustím!Máš hezký designy, a to už je co říct! :)

Blogaření je prostě nejlepší, co může existovat, a ty jsi jedna z těch nejlepších blogařek na světě!Nechápu a nenávidím ty lidi, kteří tvůj blog nenávidí, protože tvůj blog je prostě NEJ!Ti, co ti píšou špatný komentáře jsou ti, kteří ti chcou zkazit náladu a závidí ti, takže jsou OUT!

Pokud ty nepíšeš nikomu špatné komentáře, jsi blogařský anděl! :D

Pošli tento vzkaz všem sb, které máš nejvíc ráda!Pošli to i mě naspátek, protože já jsem taky tvoje esbéčko!Pokud to svým sb nepošleš, tak bude vidět, že o sb nemáš zájem a že je nenávidíš

24 Nicky Bonnová & MiOmi Nicky Bonnová & MiOmi | Web | 21. února 2009 v 15:30 | Reagovat

Super recenze, to anime mám rada :)

25 Kelly..........(:)(:)(Loving SB)(:)(:) Kelly..........(:)(:)(Loving SB)(:)(:) | Web | 21. února 2009 v 18:09 | Reagovat

ahoj, eSBénko! Máš u mňa tú poviedku na želanie!

26 Mimí Mimí | Web | 22. února 2009 v 23:52 | Reagovat

Hlásni pro mě zde : http://marcanka.blog.cz/0902/zahajuji-2-kolo-sonb

27 Suzu-san SB které tě má mocky rádo!^^ Suzu-san SB které tě má mocky rádo!^^ | Web | 25. února 2009 v 9:01 | Reagovat

Super recenze!^^

28 Aemi Aemi | Web | 26. února 2009 v 16:06 | Reagovat

rehooooooooooooooot....no ja idem na tvoj blog a som rozmýšlala či tu este stále bude ten článok.hehe.a je tuu XDDD.... sranda.no aj že dalsi diel poviedky =DD

29 中島 Nakashima sb♥který tě loWujee♥ 中島 Nakashima sb♥který tě loWujee♥ | Web | 1. března 2009 v 15:40 | Reagovat

Hojky už po nějakým čase tu je třídění sb podepíš se jestli chceš...:))

30 Kuda.Kachusi-SB Kuda.Kachusi-SB | Web | 2. března 2009 v 21:20 | Reagovat

:D mam dolezite oznamenie na blogu

31 On-line zdarma On-line zdarma | Web | 4. března 2009 v 14:48 | Reagovat

Koukní

32 Hrej Hrej | Web | 4. března 2009 v 14:49 | Reagovat

O 225kč

33 Suzu-san SB které tě má mocky rádo!^^ Suzu-san SB které tě má mocky rádo!^^ | Web | 5. března 2009 v 21:10 | Reagovat

Kráááááááááásnééé...^^

34 kikiki kikiki | 6. března 2009 v 23:15 | Reagovat

promin, ale toto se nedá prerušit: toto je hvezda lásky *, a když ji do mesíce pošleš 15 lidem , budeš chodit s tím, koho milujes.....Když nepošles, ztratiš milovanou osobu.....navždy. Tvoje budoucí láska si uvedomí, že te miluje.Neco dobrého se stane zítra mezi 13:00 a 14:00 hodinou, je jedno kde budeš! Priprav se na šok! Když tento retez pretrhneš, budeš mít 10 let problåA

zpátky nee

35 hatake-terka hatake-terka | Web | 7. března 2009 v 10:37 | Reagovat

ahoj jak je sb? u mě fajne jenom chci říct že se obnovuje blog hatake-terka. A co ostatní blogy co jsem měla ty už jsou smazané!!

36 Sandi ♥eSBénko♥♥♥ Sandi ♥eSBénko♥♥♥ | Web | 7. března 2009 v 17:44 | Reagovat

máš u mňa vyhodnotenie ty v anime

37 Sirael-GothicPrincess (bývalá Smiley) Sirael-GothicPrincess (bývalá Smiley) | Web | 9. března 2009 v 20:38 | Reagovat

ten kdo ti při odchodu napiše:ahoj! ma tě rad,ten kdo ti napise cau ten si stebou jenom hral,a ten kdo ti napise zbohem ten tě miloval...pošly to 15 lidem na kterych ti zaleži mužeš to poslat i mě pokud ti na mě žaleži.. za dva nebo tři dny ti tvoje laska vizna lasku pokud tento řetěz přerušiš budeš mít navždy v lasce smulu..

38 Aemi Aemi | Web | 11. března 2009 v 18:01 | Reagovat

jooj.-.no škoda že si skončila s blogom.hmm.no..čiže dalsi diel poviedky.heheh... možno sa tento blog este dakedy vzriesi len predsa =DDD

39 Mimí Mimí | Web | 13. března 2009 v 22:58 | Reagovat

proč nemůžu psát reklamy? : Hlásni PLS pro mě zde : http://marcanka.blog.cz/0903/semifinale

40 KiruShinQa KiruShinQa | Web | 14. března 2009 v 19:18 | Reagovat

ao.. u mně je zase bleskovka

my-bands.blog.cz/0903/2-bleskovka-brezen

lukas--podolski.blog.cz/0903/bleskovka-fotbal

promiň za reklamu

41 Suzu-san SB které tě má mocky rádo!^^ Suzu-san SB které tě má mocky rádo!^^ | Web | 19. března 2009 v 22:34 | Reagovat

Krááásná recenze!^^

42 Sandi ♥eSBénko♥♥♥ Sandi ♥eSBénko♥♥♥ | Web | 26. března 2009 v 19:11 | Reagovat

na blogu mám dôležitý oznam pre SB

http://funnysite.blog.cz/0903/blog-sa-stahuje

43 中島 Nakashima sb♥který tě loWujee♥ 中島 Nakashima sb♥který tě loWujee♥ | Web | 27. března 2009 v 20:36 | Reagovat

Kde jsi co se z tebou děje? :(((((((

44 Aemi Aemi | Web | 7. dubna 2009 v 15:31 | Reagovat

ahooj.hehe.no ešte stále si si to nerzmyslela s tým pozastavením blogu? jooj... noo..čo už.hehe.no ja že Ďalší diel poviedky.hehe..si písala aže mám dať vedieť..ta hádam ážne nevadí že ti tu píšem =D

45 KeshinQa KeshinQa | Web | 11. dubna 2009 v 12:51 | Reagovat

Ahojky !Bývalé SBénko !Mocz se mi ztýská !A proto bych byla ráda aby sise zapojila do anime hry → http://anime-high-school.blog.cz/
Hraje se to na Skype tak plsík přečti si víc na blogu ppa

46 Kelly-hime.............(:)(Loving SB)(:) Kelly-hime.............(:)(Loving SB)(:) | Web | 13. dubna 2009 v 11:10 | Reagovat

Ahoj, esbénko, mením prezývu tak si ma plz prepíš.
ak by si nahodou zase rozbehla

47 Nakashima your sb ♥ Nakashima your sb ♥ | Web | 25. dubna 2009 v 13:09 | Reagovat

Co se s tebou stalo kde si proč na nic nereaguješ nepřidáváš články nejsi na icq?!!!:(:( T-T

48 Iwa neskoré SB Iwa neskoré SB | Web | 26. dubna 2009 v 11:47 | Reagovat

Dlho som sem chodila a pozerala sa, či tu nič nepridáš.. čo sa deje? .(

49 Sui Nami Sui Nami | Web | 1. května 2009 v 16:15 | Reagovat

dlouho si nic nepřidala T_T ozvi se :-)

50 Aemi Aemi | Web | 7. května 2009 v 20:34 | Reagovat

heh stále ten istý článok..preds si si to nerozmysklela? hmm.no ja mám nový diel poviedky...viem že to trvalo nehorázne dlho ale hádam ešte čítaš =D

51 Aemi Aemi | Web | 7. června 2009 v 15:24 | Reagovat

ahoooj..hehe..ešte stále nič? žiadny nový článok? =dhehhee..noo prišla som ti napísať že nový diel poviedky, lebo si písala že ti mám napísať keď bude.heheh...tak hádam nevadí =D

52 Nakashima your sb ♥ Nakashima your sb ♥ | Web | 7. června 2009 v 19:24 | Reagovat

Kde si? :(.....

53 Al-chan Al-chan | Web | 13. července 2009 v 15:27 | Reagovat

Ahoj máš to tu fakt úžasné!Prosím nehlásla bys pro mě tady http://love-sakura-anime.blog.cz/0907/1-kolo-souteze-sonb je to důležité!

54 Aemi Aemi | Web | 31. července 2009 v 17:25 | Reagovat

Ahoj Mayako....no po dlhom čase sa zase hlásim aj s novou časťou poviedky =D ja viem..je to snáď sto rokov, no dúfam,že si na mňa ešte nezamevrela.. =D

55 Aemi Aemi | Web | 31. července 2009 v 17:25 | Reagovat

boože..poplietla som ti nick =D hehehe... Kaede..hehe.ja už neviem kde mi hlava trčí =D

56 Naomi-chan ♥ Your Love sb ♥ Naomi-chan ♥ Your Love sb ♥ | Web | 18. srpna 2009 v 19:41 | Reagovat

čauky hezu blogisek nechces sb?

57 kashianime SB kashianime SB | Web | 6. října 2009 v 20:42 | Reagovat

ahojky triedim SB-cka na kashianime na blog tu:(www.kashianime.blog) a chces ostat moje SBcko tak mi napis ci chces ostat mne SB alebo nie a precitaj moj komentar co som napisala na blog svoj a dakujem za pochopenie a odpis mina blog moj a je surne pre mna x_x :)ozvi sa mi potom na moj blog

58 Aemi Aemi | Web | 30. října 2009 v 16:25 | Reagovat

Ahooj..zase ja... posledná kapitola =D neviem či tu ešte čítaš tie komentáre..ale si vravela že mám napísať..tak sa ozývam teraz =D

59 Aemi Aemi | Web | 30. října 2009 v 16:27 | Reagovat

a tu je odkaz na môj nový blog aemi-no-yume.blog.cz

60 miyu miyu | Web | 27. října 2010 v 16:03 | Reagovat

ahojky nechces sb máš mocinky moc hezu
blog a když jo tak co na diplík

61 Porcelánová ball Porcelánová ball | Web | 22. června 2011 v 16:30 | Reagovat

chybíš! - NuNu new blog..

62 Bára Bára | Web | 16. dubna 2015 v 10:00 | Reagovat

V našem Eshopu Oriflame máte možnost nakupovat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Vytvořte si vlastní číslo zákazníka na http://oriflame24.shop.oriflame.cz/ a vyberte si z naší nabídky výrobků Oriflame CZ.

63 Conniefrits Conniefrits | E-mail | Web | 16. září 2017 v 13:48 | Reagovat

Hello friends!
I am an official representative of private company which deals with all kinds of written work (essay, coursework, dissertation, presentation, report, etc) in short time.
We are ready to offer a free accomplishment of written work hoping for further cooperation and honest feedback about our service.
Send your work topics to our email: discount@edu-paper.com. This offer has limited quantities!!!
Details on our website:
https://fixxen.com

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama